Ritalin: Leikkikentän uusi vaara

-Ylivilkkaat lapset myyvät Ritaliinia koulutovereilleen.
-Lastenhuollon ammattilaiset huolissaan Ritalinin väärinkäytöstä.
-Äidit liioittelevat lastensa oireita käyttääkseen Ritaliinia laihdutuslääkkeenä.

The Times-lehden tämän päiväisen numeron T2 osa julkaisi artikkelisarjan ADHD:n hoitoon käytetystä lääkkeestä, Ritalinista (metyylifenidaatti). Lehti kertoo, kuinka monet lapset (joilla ei ole ADHD:a) menevät Ritalinista sekaisin. Ritalinia myydään katukaupassa huumeeksi muille lapsille ja nuorille.

Ritalin on amfetamiinia joka kiihdyttää keskushermostoa kokaiinin tavoin niillä ihmisillä, joilla ei ole ADHD:a. 'The Ritalin Paradox' -artikkelissa tohtori Thomas Stuttaford selostaa Ritalinin vaikutuksia niillä lapsilla joilla on aito ADHD. Ritalinin vaikutus on paradoksaalista, sillä näitä lapsia se rauhoittaa, kun taas muita se kiihdyttää.

Lehden mukaan monet äidit liioittelevat lääkärille lapsensa ylivilkkausoireita saadakseen Ritalinreseptin. Ritalin tunnetaan nimittään vanhastaan tehokkaana laihdutuslääkeenä. Lehdessä on myös artikkeli otsikolla 'The chemical cosh is not the answer', jossa Ritalinin käyttöä vastustavat tahot tuovat julki huolensa tämän lääkkeen yleistyvästä käytöstä.

Lue The Timesin artikkelit klikkamalla häihin linkeihin:
The kiddie coke
The Ritalin paradox
The chemical "coch" is not the answer

Tri Tolosen kommentti:

Lasten ylivilkkautta, keskittymis-, oppimis- ja lukivaikeutta voidaan hoitaa usein varsin tehokkaasti myös muilla, vaarattomilla keinoilla karnosiinin, välttämättömien rasvahappojen, sinkin, magnesiumin ja fosfoseriinin avulla. Niistä ei aiheudu Ritalinille ominaisia vaarallisia sivuvaikutuksia. Uuden tutkimuksen mukaan lähes joka toisella ylivilkkaalla lapsella on virheellinen ADHD-diagnoosi ja joka kymmenes ylivilkas lapsi saa väärää lääkitystä.

Lue lisää Ritalinista ja muista ADHD-lääkkeistä
ADHD:n ravitsemushoito