Ruokavirasto yrittää sensuroida tutkimustietoa ravintolisistä

Ruokavirasto yrittää estää julkisen tieteellisen tutkimustiedon jakamista, jopa terveydenhuollon lääkäreille ja muille ammattilaisille, kertoo Suomen Terveystuotekauppiaiden liiton toiminnanjohtaja Mika Rönkkö FinnRadio.FM:n haastattelussa tänään. Ruokavirasto sensuroi julkisen tiedon jakamista vitamiineista, hiven- ja kivennäisaineista, probiooteista jne. Ruokavirasto yrittää kieltää jopa yksittäisten lääkäreiden (mm. Harri Hemilän, Päivi Mäkeläisen ja Matti Tolosen) kirjoitusten jakamisen sosiaalisessa mediassa.

Ruokavirasto on ylireagoinut nyt koronavirustartunnan aikana. Yritykset ovat vuosien ajan voineet jakaa tieteellisiä tutkimuksia kuluttajille, muille alan toimijoille, terveydenhuollon ammattihenkilöille ym. Nyt Ruokavirasto on alkanut puuttua jopa median ja lääkäreiden toimintaan, mikä ei kuulu Ruokaviraston toimivaltaan, sanoo Mika Rönkkö. Lääkäreiden ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten valvonta kuuluu terveysministeriön alaiselle Valviralle, ei maatalousministeriön alaiselle Ruokavirastolle. Oikeusasiamieheltä pyydetään tulkintaa, onko Ruokavirasto ylittänyt valtuutensa.

Kuuntele Mikan haastattelu YouTubesta

Ruokavirastosta on jätetty 7.5.2020 kantelu oikeusasiamiehelle

Ruokavirasto

Ruokavirasto yrittää sensuroida vitamiinitutkimuksia.

Svenska YLE 26.4.2020: Stora doser D- och C-vitamin påstås hjälpa mot covid-19 – olagligt och oetiskt, säger experter

Harvardin yliopiston sisätautiopin professori JoAnn Manson suosittelee D-vitamiinia COVID-19:n torjunkuntaan. MedScape 11.5.2020