Pavian yliopisto: Ravintolisät parantavat häiriintynyttä sokeri- ja rasvatasapainoa

Italiassa on tutkittu ja käytetty kauan hyvällä menestyksellä berberiiniä diabeetikkojen ja sydänpotilaiden hoidossa. Pavian yliopiston diabetesklinikan uusi tutkimus osoittaa, että päivittäin nautittu berberiinin, kurkumiinin, inositolin, banaban ja kromipikolinaatin yhdistelmätabletti korjaa kolmessa kuukaudessa veren häiriintyneen sokeri- ja rasvatasapainon – ilman synteettistä lääkitystä.

Diabetestutkijat antoivat kolme kuukautta 148 potilaalle, joiden sokeritasapaino oli häiriintynyt, päivittäin aamiaisella yhden ravintolisätabletin, joka sisälsi berberiiniä, kurkumiinia, inositolia, banabaa (Lagerstroemia speciosa L.) ja kromipikolinaattia. Asetelma oli tieteen kultaisen säännön mukaisesti satunnaistettu, lumekontrolloitu kaksoissokkotutkimus. Potilaat eivät käyttäneet verensokeria alentavia lääkkeitä, joten havaitut suotuisat vaikutukset johtuivat pelkästään ravintolisästä.

Paasto- ja aterianjälkeinen paastoveren sokeri, ns. pitkäsokeri (Hba1c) ja paastoinsuliinin pitoisuus veressä alenivat ravintolisää saavilla tilastollisesti merkitsevästi lähtötilanteeseen ja verrokkeihin nähden (p < 0.05). Myös seerumin kokonaiskolesteroli, triglyseridit sekä C-reaktiivinen proteiini (CRP, tulehdusarvo) alenivat ravintolisällä vaikutusjakson aikana merkitsevästi (p < 0.05).

Tutkimusta johti Pavian yliopiston Center of Diabetes and Metabolic Diseases, Department of Internal Medicine and Therapeutics. Tulokset osoittavat vakuuttavasti, että veren sokerihäiriötä voidaan hoitaa tehokkaasti ja turvallisesti ilman lääkkeitä.

Tutkimussuunnitelman voi lukea maksutta TÄSTÄ

Derosa G, D'Angelo A, Vanelli A, Maffioli P. An Evaluation of a Nutraceutical with Berberine, Curcumin, Inositol, Banaba and Chromium Picolinate in Patients with Fasting Dysglycemia. Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity. 2020;13:653–661. Published 2020 Mar 3. doi:10.2147/DMSO.S232791

Tohtori Tolosen kommentti

Tutkimus vahvistaa entisestään käsitystä, jonka mukaan berberiini, kromipikolinaatti, kurkumiini ynnä muut potilaille annetut ravintolisät korjaavat lääkkeettömästi sokeri-ja rasvatasapainon häiriöitä ja edistävät siten potilaiden terveyttä ja hyvinvointia. Uusi iranilainen tutkimus vahvistaa, että berberiinin ja metformiinin yhdistelmä korjaa veren häiriintynyttä rasvatasapainoa. Italiassa on jo otettu käyttöön metformiinin ja berberiinin yhdistemätabletti tyypin diabeteksen hoidossa. Klikkaa lisätietoa-kohdassa olevaan linkkiin.