TerveysHymy: Sydänpotilaiden jättitutkimus E-EPA-kalaöljyllä

Lue joulukuun TerveysHymystä artikkelini E-EPA-kalaöljyllä tehdystä jättisuuresta sydänpotilaiden kliinisestä tutkimuksesta REDUCE-IT. Sen tulokset olivat erinomaiset ja kumoavat Suomen valtamedian (Yle, Iltalehti, ym.), Suomen lääkärilehden ja Duodecimin julkaisemia kalaöljyn sydänvaikutuksia vähätteleviä kirjoituksia. Tämän artikkelin lukee TerveysHymystä yli puoli miljoonaa suomalaista.

E-EPA-tutkimus, sivu 1
E-EPA-tutkimus, sivu 2

Suomessa Yle, Iltalehti ja kuu valtamedia ei suostu uutisoimaan tätä tutkimusta, vaan levittää Duodecimin valeuutista, jonka mukaan kalaöljystä ei ole mitään hyötyä sydämelle. Samaa valeuutista levittää Itä-Suomen yliopiston ravitsemusterapian professori, agronomi Ursula Schwab. Hän väittää kalaöljyn olevan terveydelle suorastaan vaarallista.

Tutkimus: Sydänpotilaat ottavat liian vähän lääkärin määräämää kalaöljyä

Suomen lääkärilehtikin uutisoi REDUCE-IT-tutkimuksen 18.1.2019 otsikolla
Kalaöljy ehkäisee sydäntapahtumia

Japanissa on parhaillaan (alkaen 2013) käynnissä RESPECT-EPA -tutkimus, jossa 3900 sepelvaltimotautia sairastavalle statiinien syöjälle annetaan joko 1800 mg/vrk E-EPAa tai lumetta.

E-EPA suojaa diabeetikon sydäntä aktivoimalla PON2-geeniä, joka vähentää plasman aterogeenistä indeksiä ja insuliiniresistenssiä,