Ravitsemustieteen ja lääketeollisuuden sudenkuopat

Lue kirjoitukseni huhtikuun TerveysHymystä.
Aiheena on ravitsemustieteen ja lääketeollisuuden sudenkuopat.

Kerron kuinka elintarviketeollisuus rahoittaa sille myönteisiä tutkimuksia – myös Suomessa – ja lahjoo ravitsemustutkijoita. Ravitsemustiede on parhaimmillaan 50 prosenttisesti arvailua, sanoo maailman johtaviin ravitsemuslääkäreihin kuuluva professori Dariush Mozaffarian. ”Tiedämme vain puolet siitä, mitä meidän tulisi tietää”, hän tiivistää. Amerikan Lääkärilehdessä JAMA:ssa hän kirjoitti: ”Vähärasvaisesta ruokavaliosta ei ole todellakaan hyötyä terveydelle.”

Kerron myös kuinka lääkärit on saatu määräämään potilaille ja terveille ihmisille lääkkeitä, joista ei ole mitään hyötyä, päinvastoin, usein vain harmia. Lääketeollisuus hallitsee rahan voimalla lääkärikuntaa ja muita terveydenhuollon ammattihenkilöitä, terveystoimittajia ja heidän kauttaan mediaa ja julkisuutta. Lääke- ja elintarviketeollisuudet huijaavat vilpillisillä tutkimustuloksilla minkä ehtivät kuluttajia ja ammatti-ihmisiä. Ruotsissa ja Suomessa (ehkä muuallakin) Unilever kouluttaa ravitsemusterapeutteja kertomalla heille "hyvistä rasvavoista" (lue: margariineista). Teollisuuden saamat satojen miljoonien dollareiden sakot ovat olleet pikkurahoja saavutettuun taloudelliseen hyötyyn verrattuna.

Voit lukea myös laajemman blogikirjoitukseni
Kaikki alkoi Saksasta toisen maailmansodan jälkeen. Saksan kemianteollisuudella on yli 100 vuoden historia. Lääketeollisuus on kemianteollisuuden lapsi. Ravitsemustiede puolestaan on lääketeollisuuden lapsi, jonka tarkoitus on edistää synteettisten lääkkeiden menekkiä. Kemianteollisuuden neronleimaus oli alkaa valmistaa synteettisiä lääkkeitä petrokemian tuotteista. Ensimmäiset masennuslääkkeet kehitettiin V2-rakettien polttoaineesta, jolla oli ollut tarkoitus voittaa myös kilpajuoksu avaruuteen.

Lääketeollisuudella ei ole koskaan ollut tavoitteenaan kehittää kansantauteja parantavia, vaan ainoastaan biomarkkereita ja oireita lieventäviä lääkkeitä, joita sairastuneet ihmiset joutuvat käyttämään koko loppuikänsä. Ja kun vielä terveet ihmiset, jopa lapset, saadaan käyttämään lääkkeitä (esimerkiksi statiineja), niin a vot, silloin vasta rahaa tahkotaankin. Näin varmistetaan lääketehtaiden osakkeenomistajien edut. Lääketeollisus kehittää tuotemerkkejä ja myyttejä, joista on käynnistynyt maailmanlaajuinen mediakalisaatio. Se tarkoittaa sairauden ja terveyden leiman sekä lääketieteellisen hoidon ulottumista yhä uusiin ja arkipäiväisiin ilmiöihin, joita pitäisi hoitaa synteettisillä lääkkeillä.
Lue lisää alla olevasta linkistä.
Lääke- ja elintarviketeollisuuden uskomaton huijaus.