Berberiini syöpätautien tukihoitona

Syöpää sairastavan ihmisen elimistössä myllertää krooninen matala-asteinen tulehdus, inflammaatio, joka on usein syynä syövän syntyyn ja heikentää potilaan terveydentilaa ja hänen ennustettaan. Kiinalaiset, taiwanilaiset, belgialaiset ja englantilaiset tutkijat selostavat perusteellisesti inflammaation merkitystä syöpätaudeissa, ja kuinka sitä voidaan ehkäistä, vaimentaa ja sammuttaa berberiinillä. Jokaisen syöpätauteja hoitavan lääkärin ja syöpäpotilaan tulisi lukea nämä artikkelit.

Vuonna 1863 Rudolf Virchow oivalsi ensimmäisenä maailmassa, että syöpä voi syntyä kroonisen tulehduksen seurauksena. Nykyään katsotaan, että joka viides ihmisen syöpätauti liittyy infektioiden, ärsyttävien aineiden tai autoimmuunitautien aiheuttamiin kroonisiin tulehduksiin. Tulehdusta aiheuttavat mikrobit, virukset, allergeenit ja autoimmuunireaktiot elimistössä.

Kiinalaiset, belgialaiset ja englantilaiset tutkijat selostavat uudessa katsauksessaan perusteellisesti inflammaation merkitystä syöpätaudeissa, ja kuinka sitä voidaan ehkäistä, vaimentaa ja sammuttaa berberiinillä.

Berberiini ja inflammaatio

Berberiini suojaa elimistöä monella tavalla: Se aktivoi AMPK:ta, estää NF-κB:tä ja AP-1:tä, jolloin tulehdussytokiinien synty vähenee ja tulehdus vaimenee tai sammuu. Berberiini on siis erinomainen tulehduksen estäjä, anti-inflammatorinen syöpää estävä luonnonaine. Se sopii hyvin syöpätautien tukihoidoksi vakiohoitojen lisänä.

 Berberiinin syöpää estävät mekanismit

Kuva esittää berberiinin tunnetut syöpää estävät vaikutusmekanismit, joita on monia. Berberiini estää syöpäsolujen kasvua ja leviämistä muualle elimistön (metastasointia) ja edistää niiden ohjelmoitua kuolemaa eli apoptoosia. Berberiini siis auttaa syöpäsoluja tekemään "itsemurhan".

Berberiiniä on annettu syöpäpotilaille myös sytostaattien ja sädehoidon lisänä, jolloin se on tehostanut näitä vakiohoitoja (Liu ym. 2013) tai vähentänyt niiden sivuvaikutuksia. Koko artikkeli on luettavissa maksutta alla olevasta linkistä. Toivon, että mahdollisimman moni lääkäri ja syöpäpotilas lukisi sen. Uusi taiwanilaisten tutkijoiden kirjallisuuskatsaus vahvistaa, että berberiinistä on hyötyä ei-pienisoluisen keuhkosyövän ja muidenkin syöpien tukihoitona (Huang ym. 2017). Uusi kinalainen tutkimus osoittaa, että berberiini ehkäisee doksorubisiinin (Adriamysiinin) haittavaikutuksia sydämessä (Xiong ym. 2018).

Monista muistakin ravintolisistä on hyötyä syövän tukihoitona. Lue lisää alla olevasta linkistä.

Zou K, Li Z, Zhang Y, et al. Advances in the study of berberine and its derivatives: a focus on anti-inflammatory and anti-tumor effects in the digestive system. Review. Acta Pharmacologica Sinica. 2016 Dec 5. doi: 10.1038/aps.2016.125. Free Full Text
Huang CY, Ju DT, Chang CF, Muralidhar Reddy P, Velmurugan BK. A review on the effects of current chemotherapy drugs and natural agents in treating non-small cell lung cancer. Biomedicine (Taipei). 2017 Dec;7(4):23. doi: 10.1051/bmdcn/2017070423.
Xiong C, Wu YZ, Zhang Y, et al. Protective effect of berberine on acute cardiomyopat hy associated with doxorubicin treatment. Oncology Letters. 2018 Apr;15(4):5721-5729. doi: 10.3892/ol.2018.8020. Free Full Text
Liu S, Fang Y, Shen H, Xu W, Li H. Berberine sensitizes ovarian cancer cells to cisplatin through miR-21/PDCD4 axis. Acta Biochim Biophys Sinica (Shanghai) 2013;45:756–762. doi: 10.1093/abbs/gmt075.
Free Full Text

Hakusanoja: Berberiini, syöpä, syöpätaudit, inflammaatio, tohtori Tolonen