E-vitamiini voi korjata kuulovian

Israelilaisten korvalääkäreiden mullistava tutkimustieto esiteltiin OTO EXPOssa 19–22.9.2004, jonka järjesti American Academy of Otolaryngology-Head and Neck Surgery Foundation.

Ihmisen korvasta menee toisinaan kuulo ilman, että korvalääkäri löytää asialle mitään syytä. Tilaa kutsutaan nimellä idoopaattinen äkillinen kuulonmenetys (idiopathic sudden hearing loss).

Israelilaiset korvalääkärit raportoivat, että suuri päiväannos E-vitamiinia korjaa idiopaattista kuulovikaa. Aikaisemmissa tutkimuksissa on havaittu, että kuulonmenetyksen syynä voi olla superoksidi-radikaali. Tällöin kuulon menetykseen on yleensä liittynyt meluvamma, altistuminen myrkylliselle yhdisteelle tai tulehdustauti. Antioksidantit, joihin E-vitamiini kuuluu, ovat muissa tutkimuksissa suojanneet kuuloa sytostaatilta, cisplatinalta, joka ilman antioksidanttisuojaa voi viedä kuulon.

Lähde: United Press International 17.09.2004

Tohtori Tolosen kommentti

Antioksidantit toimivat tehokkaimmin yhdessä. Niinpä olen yli 20 vuoden ajan kehittänyt antioksidanttivalmisteita, joihin on yhdistetty useita tehoaineita. Nyt niitä saa vahvoina kapseleina myös luontaistuotekaupoista ja -osastoilta. Muiten tutkimusten mukaan karnosiini ja magnesium suojaavat kuuloa. Jos kuuloa on uhattuna tai jo heikentnyt, kannattaa kokeilla lisäravinnehoitoa riittävän suurella päiväannoksella ja riittävän kauan.

Ravitsemustieteessä E-vitamiinin suositeltava päiväannos on 10 mg, mutta vitamiinihoidossa käytetään yleensä moninkertaisia annoksia, 400–800 mg/vrk. E-vitamiini on täysin turvallista aina 3 000 mg:an asti.

Karnosiini suojaa kuuloa